Toolbar
  • Categories

Stroinkshuis, Enschede

stroinkshuis-home600 stroinkshuis3 kopie stroinkshuis4 stroinkshuis5 stroinkshuis6 wand04 wand09 stroink-strook1

 

Ontwikkeling, productie en montage van multidisciplinaire kunstwerken op schuifwanden in wijkcentrum Stroinkshuis te Enschede.

PROJECTGEGEVENS

Opdrachtgever: De Woonplaats, Enschede
Architect: Kristinsson Architecten, Deventer
Locatie: Schuifwanden in binnenruimte 
Fotografie: Christel Rouwhof, Enschede
Ontwerp: Studio M2uur BV, Deventer
Materiaal: Vinylfolies
Afmeting: circa 40 m2

PROJECTOMSCHRIJVING

Het nieuwe wijkcentrum Stroinkshuis vormt het kloppend hart van het herontwikkelde Enschedese stadsdeel Stroinkslanden. Het gebouw van Architectenbureau Kristinsson is het trefpunt voor bewoners, organisaties en verenigingen. Het markante en duurzame ontwerp van het Stroinkshuis sluit aan bij het groene karakter van de wijk. De groene uitstraling wordt verder kracht bijgezet door de kunstuitingen op de schuifwanden. M2uur BV tekende voor de realisatie van de ontwerpen, uitgevoerd op gelamineerde en full-colour geprinte vinylfolies.

De panelen met prints zijn vervolgens verwerkt tot netto-formaten en middels houten stijl- en regelwerk gemonteerd op de wanden en plafond van de tunnel. Door middel van in de achterconstructie aangebrachte LED-verlichting vallen de tien werken extra op en ontstaat er een mysterieus en sprookjesachtig effect.

Op de entreezijde van de grootste schuifwand is een werk van fotografe Christel Rouwhof gereproduceerd. Rouwhof fotografeerde in Berenbroek en Aamsveen, bosgebieden in de directe omgeving van de wijk.De overige schuifwanden zijn voorzien van collageachtige ontwerpen van M2uur BV. In deze ontwerpen is werk van Rouwhof gecombineerd met een grafisch spel van vormen, kleuren en lijnen. De grafische toevoegingen geven een dynamisch en speelse gelaagdheid aan het design. Bijzonder is dat in de ontwerpen rekening gehouden is met toekomstige aanvullingen, zodat de werken kunnen meegroeien met het Stroinkshuis en de buurt. De ontwerpen op de schuifwanden appelleren aan het groene en duurzame karakter van het Stroinkshuis en de omgeving. Ze vormen als het ware een groot venster op de omgeving. In het Stroinkshuis is buiten naar binnen gehaald

Bekijk hier de projectkaart

VOLG ONS NU